Szilvás pite "reformosan" zebpehelylisztbõl

2010-08-18

sponsored links


Itt van a szilva szezonja. Ha jól láttam akkor a piacon idén ez lesz a legmegfizethetõbb gyümölcs, hiszen már 95 Ft-ért lehet kapni kilóját.
Sorra tûnnek fel a szilvás receptek a blogokban, én egy jó darabig nem fogok enni normál sütikét, muszáj kitalálnom a diétás változatokat.

Fittnesguru Norbi barátom is a szilvát és a zöldalmát preferálja a gyümölcsök közül... nem mintha ez nem lenne mindegy, de azért gondoltam leírom :)))

Hozzávalók --> ez elég kis adag, érdemes duplázni!:
1 bögre (2,5 dl-es) zabpehelyliszt
1/2 csomag sütõpor
1 pohár kefír
3 evõkanál folyékony édesítõszer
1 tojás
Minimum 6 db szilva
fahéj
1 ek rum aroma (elhagyható)

A lisztet a sütõporral elkeverem.
A tojást a folyékony édesítõszerrel és a kefírrel eldolgozom, majd a liszthez adom.
Alaposan összekeverem, hogy szép folyékony masszát kapjak.
Ízesítem fahéjjal, rum aromával majd egy kis méretû tepsibe töltöm. (Kivajazott, kilisztezett legyen a tepsi!)
A tetejére helyezem a feldarabolt szilvát és a sütõben kb 180 fokon kb 15 percig sütöm.
Ha a teteje már megpirult akkor érdemes megszúrni egy fogpiszkálóval és megnézni, hogy a tészta már nem e tapad rá.

Óvatosan vele, mert nagyon finom, könnyen fogy, de azért ne vágjunk be egy egész tepsivel :D

Folytats a blogon ... gyemantkonyha.blogspot.com/2010/08/sz...

sponsored links

Keres?s